Яжте овесена каша и яйца, за да сте в добро настроение

На всеки от нас се случва днес да не му ден. Кисели сме, раздразнителни или уморени. Но има начин това да не продължи дълго – благодарение на някои храни, които имат “умението” да повдигат настроението ни. А ето какво да хапваме, ако искаме да се заредим с положителни емоции:

Овесена каша

Тази любима закуска ободрява и зарежда с енергия за дълго време. Овесените ядки дължат това свое качество на т. нар. „бавни въглехидрати“, тоест, на въглехидратите, които се усвояват по-бавно и продължително от човешкия организъм – а това, естествено, го държи бодър и енергичен.

Варени яйца

Друга предпочитана закуска са варените яйца. Тази простичка храна има свойството да повдигне мигновено настроението. Причината е, че яйцата са изключително богати на протеини (белтъчини), които ви дават енергия. Също така съдържат веществото холин, което влияе положително върху нервната система.

Кисело мляко

Ниските нива на калций правят човека раздразнителен, което дори може да го доведе до депресия. Най-добрият начин да попълните организма си с това толкова необходимо ни вещество е киселото мляко, чиято консумация ще намали вероятността от лошо настроение.

Спанак

Спанакът заема водеща позиция сред листните зеленчуци, които дават множество витамини на тялото. Добре познатият ни серотонин, който се намира в изобилие в него, ще се превърне в източник на доброто ви настроение.

Слънчогледови семки

Консумацията на семки от слънчоглед помага за насищането на човешкия мозък с мастни киселини омега 3. Ако пък не обичате да люпите семки, може да ги намерите обелени по магазините – така имате възможност да ги добавяте към различни ястия и да си подобрявате настроението.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!