Днес отново протест „Да спасим Дом Младост“

Сдружение „Да спасим Дом Младост“ организира протест пред Административния съд във Варна днес, 08.02, вторник от 12:00 часа, съобщи за BudnaVarna.com председателят на сдружението Калин Костадинов.

По думите му, по време на протеста ще се коментират важни за обществото и казуса с Дом Младост въпроси, а именно:

– Само няколко дни след нашите справедливи искания в защита на Дом Младост като социално- здравен балнеоцентър с общ достъп – в него се вкара тежка строителна техника и той бе разрушен, въпреки цялото сезиране на институциите през последните 8 месеца.

– Инвеститорът незаконно събори Дом Младост – той нямаше разрешение за разрушаване на сградата. Поискахме експертиза за годността на сградата преди да и бе посегнато, а получихме отказ за експертиза, когато сградата бе разрушена.

– Искаме изрично разпореждане за спиране на всички дейности, докато трае делото.

– Искаме координация между институциите , да придвижват казуса, а не да го бавят и потулват.

– Административния съд да вземе предвид йерархията на нормативните актове, обществения интерес и социалната нужда от Дом Младост като здравен център с широк обществен достъп

– Съдът раздели заведеното дело на пет части, той търси ненужни указания, създава трудности, възпрепятства правосъдието, не следи за публичния интерес.

Сдружението очаква да има разговор с представители на Административния съд и исканията им да бъдат чути в в защита на минералните води при социално приемливи условия за гражданите и гостите на Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

15 − 13 =