Започна събарянето на дом „Младост“

Събарянето на дом „Младост“ във Варна започна, съобщава Радио „Варна“. Два багера рушат емблематичния балнеологичен център откъм задния вход, до паркинга на жилищния блок в съседство.

Автомобилите не са преместени и има голяма опасност отломки да се стоварят върху тях. Жители на блока се оплакаха, че не са били предупредени, няма и обявление за извършването на разрушителните дейности. Те са подали сигнал към полицията.

Тежка техника влезе в комплекса още миналата седмица, ден след като беше представен проект за модернизацията на комплекса от чуждестранен инвеститор. Незабавно спиране на събарянето на емблематичната сграда, която има обществената функция за балнеолечение с уникална минерална вода с температура 47 градуса и намеса на прокуратурата, поискаха от сдружението „Да спасим дом Младост“. Те подготвяха пореден протест на 1 февруари, съобщи миналата седмица Николай Танчев от организацията. Адвокат Мария Димитрова каза, че има две подписки – електронна и на хартия, където хиляди варненци са се подписали за запазването на лечебната и обществена функция на дома. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

4 × two =