Рапани валят от небето на Златните (снимки)

Ако се разходите по алеите в курорта Златни пясъци, няма как да не ви направи впечатление, че са покрити с безброй натрошени черупки от рапани. Това сигнализираха за Медийна група Черно море граждани на Варна, които използвали слънчевият уикенд за разходка в Курорта. „Рапани валят буквално от небето и много се притесних да не падне някой върху детето. Мисля, че от такава височина би могло сериозно да нарани човек!“, сподели пред наш репортер разтревожена майка, според която само децата се радват на това странно изживяване и на пръснатите по улиците черупки и предположи, че сигурно гларусите са виновни за него.

 

Проверка на наш екип установи, че причината за необикновеното явление не са гларусите, а стотиците сиви врани, заселили се в Златни пясъци.

 

 

Враните се славят със своя ум, а една от любимите им храни са орехите. Те ги чупят, като се издигат на високо и ги пускат. Враните са всеядни и по този начин, като няма орехи са се пристрастили към рапаните. Иначе те си похапват и дребни бозайници, птици, влечуги, земноводни, риба, насекоми, червеи, плодове, семена, остатъци от човешка храна.

 

По принцип враните допринасят по свой начин за поддържане на екологичното равновесие, като струпват боклуци на едно място, в случая обаче хранителните им навици се оказват доста опасни за хората и стъклата на автомобилите

 

 

 

Източник: Черно море

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

ten − nine =