Край на спекулациите! Стана ясно какво ще строят на мястото на Дом „Младост“

Край на спекулациите! Стана ясно какво ще бъде построено на мястото на Дом “Младост“ в едноименния квартал на Варна. Там ще има нов – съвременен спа център. До вчера се спекулираше, че там ще бъде построен нов жилищен блок. Някой местни политици дори умело яхнаха недоволството и организираха протести в защита на разпадащата се соц постройка и близката чешма с минерална вода.

Дом „Младост” е първият СПА център в България, с единствените топли басейни за рехабилитация в морската столица, посочват организаторите на поредния протест. Освен от политици той се подкрепя и от еколози, лекари, водни спасители, доброволци от БЧК, треньори на деца със специални нужди, родители и жители на квартала.

Акцията е насрочена за тази събота, 22 януари от 12.00 часа пред южния вход на плувния комплекс.

Инвестиционния проект предвижда съвременният спа център да разполага с 5 минерални басейна – 2 вътрешни и 3 външни, СПА, балнеолечебен и медицински център. Плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и в момента борове, които ще бъдат изцяло съхранени. 

Към откритите басейни и фитнеса ще има отделен пешеходен вход откъм бул. “Сливница”. Ще има и паркинг за 50 коли. В реализацията на проекта е предвидено и възстановяване и обновяване на чешмата с минерална вода за свободно ползване от гражданите, пише „Дарик„. 

Дом „Младост” е пуснат в експлоатация на 25 май 1986 г. Разположен е на площ от 9500 кв.м. Самата сграда има площ 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 метра, е термална – с температура 47 градуса, и лекува редица заболявания. Комплексът бе приватизиран през 1999 година.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen − three =