7-годишната Кали от Варна се нуждае от помощ, за да оздравее

7-годишната Кали се нуждае от помощ, за да се пребори с рака. 

Момиченцето е от гр. Варна,пише в социалните мрежи Даниела Йорданова. „Родена е на 05.08.2014г.,голямо бебе,дълго кърмено.Родителите са се постарали да създадат в нея добра и здравословна хранителна култура.Рано е проходила,рано проговорила и като цяло е едно много енергично и любознателно дете.Има си най-добра приятелка на име  Ирен,с която са на една и съща възраст,първокласнички са в   училище – ,,Никола Вапцаров“ във Варна и много,много се обичат, предаде днес.бг.

Кали има по-малко братче – Явор,на което се стреми да дава добър пример,като е много изпълнителна и отговорна. Тя мечтае да стане зъболекар,има силен характер и е много смела.

Но животът ѝ ,както и животът на цялото ѝ семейство, изведнъж  се преобръща.

На 11.12.2021г.Кали започва да вдига температура.Не много висока,но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове,но след около две седмици,тя започва да става все по-висока,достигаща до 39,5 /39,7 °.

През това време,три пъти са правени изследвания на кръв и урина,но резултатите са били нормални.Назначени са били два курса с антибиотик,но не е имало никаква промяна.

На 26.12.2021г.Кали и мама Вили постъпват в болница ,,Майчин дом“ – Варна,за да се търси причината за вече високата температура  и за изчезналия апетит.

Три дни по-късно,на ехографски преглед при нефролог,е видяна туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница ,,Света Марина“ ,където  е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор – 9 на 7 см.Последващ ПЕТ  скенер,установява и наличието на метастази в костната система на детето,като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на  нейните родители се преобръща.Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите,която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение,да потърси лечение за детето си в Турция,болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022 г.,Кали е закарана в Турция с линейка,където веднага е прегледана от детски хирург.Той казва,че незабавно трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция при която са отстранени туморът,десния яйчник и апендиксът.Хистологичният резултат показва,че туморът е смесен – доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията,но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена – 6,7 и 8,който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците,поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си.По спешност е направена втора операция,при която лекарите казват,че е отстранен туморът от прешлените ,но очакват,че той ще е друг вид,а не като на яйчника.Хистологията още не е излязла,но вече е изготвен първоначален план за действие от тук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия,като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата.На всеки два курса,ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания,за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е  на стойност  близо 26 000 € ,с които за съжаление семейството не разполага.А лечението трябва да започне веднага,за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта.

С откриването на тази група,Ви молим за помощ,за  спасението на едно невинно създание,което само на 7 годинки,е изправено пред най-голямата си борба – борба за ЖИВОТ … Нека всички заедно,да помогнем на Калина ,да излезе от тази борба победител ,да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем,че не е сама в това изпитание.“

Начините по които може да помогнете на Кали са следните :
     – да преведете сума по дарителската сметка на детето
IBAN : BG87BUIN95611100694318
BIG: BUINBGSF
титуляр: Калина Боянова Димова
гр Варна

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply