Флашмоб „Подай вода“ ще има по време на протеста в защита на „Дом Младост“

Организаторите на протест във Варна съобщиха нещо любопитно.

Флашмоб „Подай вода“ по време на протест в защита на „Дом Младост“ ще се проведе тази събота във Варна, научи Moreto.net.

Инициатор е фондация „Гея“, чиято мисия е ппазване на околната среда и последните автентични места на Земята – горите, влажните зони, морето.

Организаторите са с амбицията да направят най-дългото подаване на вода във Варна, артистична акция която ни демонстрира как водата е общност.

Привърженици на минералната вода и защитници на дом Младост ще се съберат в 12 часа на 22 януари за да образуват жива верига за предаване на вода, да поставят символичния въпрос до кого достига водата, както и да покажат как минералните води не са просто ресурс, а блага, които създават общности.

Всеки гражданин може да се включи в акцията, пред дом Младост. Необходимо е обаче да си нови бутилка, чаша или друг съд за вода, посочват организаторите на акцията.
 

Ще обърнем внимание на проблемите с минералната вода в града, ще впишем и национален рекорд за подаване на вода. С този символичен акт се включваме в защита на градските минерални води, световния активизъм и солидарност за над 1 милиард души, които нямат достъп до вода и трябва ежедневно да вървят по средно 5 км за да си набавят тези жизненоважни ресурси.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen + fifteen =