Улиците в с. Любен Каравелово – дупка до дупка

Живеещи във варненското село Любен Каравелово се оплакаха от лоша инфраструктура. Според тях пътищата в населеното място са осеяни с големи дупки, които при всеки дъжд се пълнят с вода и са непроходими.

В селото живеят около 2 000 души. Всеки ден те са принудени да минават по осеяните с огромни дупки улици. Дали с автомобил или пеша, преминаването си е истинско предизвикателство и за хората и за колите им.

„Улиците отпреди Тодорживковото време, отпреди 50 години няма нищо направено, няма нищо асфалтирано.“, казва Станьо Василев от с. Любен Каравелово

„Не е така, както ние искаме. Какво искате ? Искаме асфалтирано. Как да се шофира – все пак дава отражение на колите, не са доволни хората, ама туй е “ , разказва Василка Желева, жител на с. Любен Каравелово

Хората казват, че честите водопроводни аварии в селото допринасят за лошото състояние на улиците.

„Канализацията на водата е стара. Всеки месец имаме пукане на тръби, минават камиони, пукат се, те са от итернитовите тръби. Няма нищо направено. Имаме обещано, че ще се направи и канализация, и вода, и асфалтиране. Нищо няма налице“ – казва Станьо Василев

Кметът на селото заяви, че всяка година се правят частични ремонти на пътната мрежа, но при първия проливен дъжд дупките зейват отново.

„Селото така е разположено, то е стръмно и от самите дъждове почват да се разкопават самите улици. Иначе по принцип всяка година се заливат с трошляк.“ – обяснява кметът на селото Иван Димитров.

Кметът на Любен Каравелово е заявил в Община Аксаково, на чиято територия е селото, кои улици се нуждаят от ремонт. Това обаче ще е възможно, едва след като бъде приет общинският бюджет и ако разходът бъде одобрен, съобщава БНТ.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

15 + 12 =