Готвят денонощни проверки на шума във Варна и курортите

Денонощен контрол на шума в заведенията във Варна и курортите край града ще бъде въведен това лято. Досега Регионалната здравна инспекция, която единствена има акредитация и апаратура, мереше децибелите периодично или след конкретни сигнали.

 

След преговори с кметството от РЗИ обещали да правят ежедневни проверки, в които ще участва и полицията. За всяко отчетено нарушение ще се пише протокол и доклад до кмета, съобщи зам.-кметът Коста Базитов по време на консултативен съвет по туризъм, цитиран от вестник „Труд“.

 

Мярката се предприема, за да се намалят жалбите срещу шумни барове, дискотеки и кръчми, които смущават покоя на туристите и за да се игнорира риска наложени актове да падат в съда.

 

От администрацията препоръчаха на собствениците на туристически бази също да помогнат, като включат ограничителни клаузи за шума в договорите с наематели на сезонни заведения.

 

Според Базитов община Варна е предприела стъпки да се акредитира като орган по контрол на шума, но процедурата отнемала 2 години.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fourteen − 4 =