Фирма за онлайн търговия отнесе акт за 1,5 милиона от варненските данъчни

Акт за над милион и половина лева е наложен на фирма за електронна търговия за недекларирани приходи. Това обяви Ваня Димитрова – шеф на дирекция „Контрол“ в НАП-Варна.

Санкционираната фирма се е занимавала с онлайн търговия с авточасти. Дрехи и парфюмерия са другите най-често продавани по електронен път стоки, които варненските данъчни проверяват. Назначените през миналата година ревизии са 70 на брой, посочи Димитрова.

В НАП-Варна онлайн търговията се следи по-стриктно от 2015 г. Два екипа в дирекцията се занимават с електронни ревизии, като информацията се обработва със специален софтуер, обясни Димитрова. При нужда варненските данъчни търсят съдействие от техни колеги от Европейския съюз.

На мушката на варненските данъчни са и вносители на евтина стока по море, предимно от Турция и Китай. Целта е предотвратяване на данъчни измами с ДДС.

Тъй като при карго за стоката не се плаща ДДС в страната, от която идва, данъкът се дължи от търговеца в държавата, в която се реализира продажбата. Наблюденията на приходната агенция показват, че тук евтините вносни стоки се продават на места с надценка от над 100 %.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

10 − 7 =