“Възраждане” предлага депутатите да се тестват за алкохол и наркотици

Парламентарната група на “Възраждане” предлага проект на решение за тестване на народните представители за употреба на наркотични вещества и алкохол, обяви на брифинг в парламента Цончо Ганев, депутат от ПГ на “Възраждане” и заместник-председател на Народното събрание.

“Входирахме предложение – сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки влиза трезвен и без влияние на наркотици”, каза той.

Според Ганев щом такива тестове има за шофиране, би трябвало да важи и за хората, които пишат законите. Идеята е всеки депутат лично да заплаща за тестовете.

Според Елена Гунчева, ако тестът на някой депутат се окаже положителен, отговорността за последващите действия ще бъде на съответната парламентарна група. От “Възраждане” смятат, че всеки депутат трябва да е адекватен и да не си позволява обидни квалификации.

Искането на партията идва след размяната на реплики в четвъртък с депутата Христо Петров от “Продължаваме Промяната” във връзка с протеста срещу зеления сертификат, отбелязва БТА. Припомняме, че вчера от парламентарната трибуна Ицо Хазарта се обърна към представителите на “Възраждане” в НС и им заяви: “Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?”.

“Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира”, заявиха от “Възраждане”.
По темата за COVID-19 Цончо Ганев заяви, че премиерът Кирил Петков не е изпълнил обещанието си да се срещне с протестиращи и да чуе другата гледна точка за пандемията. Лидерът на “Възраждане” – Костадин Костадинов, коментира в свой пост във Фейсбук, че покана за среща все още няма. През социалната мрежа той запита дали ангажиментът остава.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

6 − 4 =