Стана ясно дали мобилните оператори, ще вдигат цените

Имам добра новина за българските семейства-спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административният съд в София се произнесе за забраната за повишаване на цените, която наложихме в края на миналата година и обявихме намеренията им за нелоялна търговска практика.

Това каза по време на брифинг пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

„Мотивите на една от компаниите-жалбоподател е, че повишаването на цените за потребителите не представлява особено важен обществен интерес. Бихме искали да им кажем, че в момента повишаването на цените и натиска върху живота на хората е най-важното за нас“, коментира още Нинова.

Корнелия Нинова призова мобилните оператори да не увеличават цените докато текат делата срещу заповедта на министерството, защото подобно увеличение би било незаконно. „Заповедта срещу поскъпването на цените и нейното предварително изпълнение остават в сила“, коментира Нинова.

Тя изтъкна, че министерството на икономиката и индустрията ще продължи тази политика докрай, а защитата на потребителите се превръща в цел номер едно на ведомството и на правителството.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

five + 4 =