Варненци сигнализираха за опасен път (ВИДЕО)

Живеещи в местността „Перчемлията“ край Варна сигнализираха, че пътят, по който стигат до домовете си, е опасен. Той граничи със необезопасен скален масив, от който падат каменни късове. Хората нямат друг път към имотите си, предаде БНТ.

В местността „Перчемлията“ живеят стотици семейства. За да се приберат в домовете си, минават край опасна скала на сантиметри от пътя.

Хората казват, че всеки ден рискуват живота си като минават оттам. Това ги принуждава да шофират по-бързо, а по тесния път с ограничена видимост това крие сериозни рискове.

Жителите на „Перчемлията“ казват, че когато завали дъжд, се образуват водопади, които събарят камъни и дървета на пътя. Хората настояват да се вземат спешни мерки за района, преди да е станал инцидент.

От Община Варна заявиха, че не могат да решат проблема, защото опасният участък от пътя е защитена частна държавна собственост и е на територията на Парк „Златни пясъци“.

Областният управител Марио Смърков на свой ред каза, че пътят е общинска собственост. И докато двете администрация спорят чий е пътният участък, живеещите в местността „Перчемлията“ ще продължат да минават по него с риск за живота си.

Повече гледайте ТУК

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар