Нютон посочил датата на края на света

Известният английски физик, математик и астроном Исак Нютон стана известен не само с историческите си открития, но и с прогнозите си за бъдещето на човечеството, пише Блиц.

Едно от разсекретените пророчества на великата личност шокира обществеността. Сър Нютон направи прогноза, че апокалипсисът ще дойде на Земята през 2060 г. Според прогнозата човечеството ще се сблъска с това явление след по-малко от 40 години. По-специално, физикът твърди, че пророчествата на Писанието не са нищо повече от историята на бъдещето.

През годините Нютон се бори с вътрешните възгледи за религията и се противопоставя на някои християнски догми. Той е бил вярващ, но гледал на Библията чрез рационален подход. Към края на живота си ученият публикува собствена версия на библейската хронология, като в материала си за първи път използва термина „апокалипсис“.

Нютон, благодарение на астрономически изчисления, успя да назове годината на края на света. Сега тези ръкописи са безопасно скрити в Йерусалим, в Националната библиотека.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

18 − 11 =