Божил Колев празнува златна сватба

Легендата на българския футбол, Черно море и ЦСКА Божил Колев и съпругата му Анастасия празнуват златна сватба днес. Двамата сключват граждански брак на тази дата преди 50 години и оттогава споделят заедно радостните и трудните моменти в живота. Божил и Анастасия са родители на Божидар и Ана, която ги дари и с внук – Божидар.

„Благодарение на моята съпруга създадохме едно сплотено семейство и го превърнахме в наша крепост. За мен семейството е най-голямата ми победа в живота и аз съм щастлив с моята прекрасна жена, деца и внуче. Пожелавам си здраве, за мен и любимите ми хора, и още дълги години да бъдем заедно. Пожелавам и на всички хора да бъдат здрави в тези сложни времена за живот и също да празнуват златни сватби“, заяви за „Петел“ Божил Колев.

Той е юноша на Черно море, за чийто представителен тим дебютира на 18 години с гол при домакинство на ЦСКА. Три години по-късно Колев вече е част от армейците, с които става пет пъти шампион и три пъти носител на Купата и достига до ¼-финал в турнира за КЕШ. За националния тим има 60 мача и 8 гола и шест пъти го извежда като капитан. На световното първенство през 1974 година играе през цялото време в трите мача на нашите. Заема 18-о място във вечната световна класация на най-резултатните защитници в националните първенства със 74 гола.

Бил е три пъти втори и веднъж трети в анкетата за „Футболист на годината на България“, като през 2019-а става един от четиримата, получили „Златна топка от БФС, като футболисти, които не са имали щастието да са №1 на страната, но са го заслужавали.

Божил Колев е Футболист №1 на Варна за XX век и почетен гражданин на Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар