Невиждано, но пък е факт: Палета отгледаха магаренце край Варна

Магарета са част от спасените от фондация „Лъки Хънт“ животни. Едно от тях дори ражда, но отказва да кърми малкото и то е отгледано от хората и кучетата в приюта.

Според Елена Каравасилева, основателката на фондацията Светлана Хънт обичала изключително много магаренцата и именно това е била причината младата жена да основе специално защитено място, където те да живеят на спокойствие и да не бъдат експлоатирани от собствениците си. 23 магарета са спасени за няколко години от неправителствената организация, чиято мисия е да оказва помощ и да намира дом на улични животни, разказва още Каравасилева пред „Фокус“.

„Имаше период, в който се обаждаха роми и заплашваха, че са сложили нож на магарето и ако не им платим, ще го заколят. И така с времето се сдобихме с 23 магаренца, които сега живеят спокойно, без да бъдат тормозени и под заплаха, че ще бъдат убити. За щастие спасихме голяма част от животните и вече тези заплахи са в миналото“, обясни още Елена Каравасилева.

На животните е осигурено пасище от 100 дка. земя, обор и храна, а мястото е оградено, за да се гарантира безопасността им. Някои от тях са починали вече от старост, а други все още си живеят там. Сред тях е и отгледаното от кучетата в приюта малко магаренце.

„Малкият Моко се мисли за куче, защото той всъщност, откакто се е родил, живее с четириногите си приятели. Сега се опитваме да го научим, че не е куче, а магаренце, макар, че се държи точно като куче“, обясни Каравасилева.

Освен магарета, фондация „Лъки Хънт“ е спасила и 8 понита от различни циркове. Във Фермата спасение са намирали ранени сърни и дори чакал, както и редки видове патици.

„Фермата „Лъки Хънт“ е създадена с необходимостта за настаняване на спасени магарета и малки видове животни. Бързо осъзнахме, че Lucky Hunt Farm може да се превърне в идеално място, където можем да свързваме животни и деца –особено деца със специални нужди. Въпреки, че фермата е насочена към алтернативни терапии за деца със специални нужди, всеки е добре дошъл при нас“, казва още Елена Каравасилева.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар