10 начина да преживеете Коледа с котка – част 2

 Навечерието на Коледа е. Писаната е съборила елхата за 28-ми път. Вече сте изхвърлили пет счупени играчки. Естествено – чудите се какво да правите. Не може повече така! Трябва ли просто да изхвърлите елхата, за да има мир и тишина вкъщи? Не, не… Трябва да спасите празничната украса, горката тя, от котката и то на всяка цена!

   Ето малко добри новини – има решение на проблема! Продължаваме своя списък с решения и съвети. Нужна е само малко изобретателност.

   Вариант 6

Заплашителни тактики

   Метод подходящ за всяко домакинство с котка и нейния враг – прахосмукачката. Имате кард ланш за креативност, развихрете въображението си.Сложете малка елхичка върху прахосмукачката или украсете самата нея. Използвайте няколко от тези шумни ужасии и ги сложете като бодигардове пред дървото.

   Животното ще заобиякаля дръвчето отдалеч и само ще го гледа с ужас. ВНИМАНИЕ! – този метод не работи при котки, които не се респектират от изключената машина. Също така, не са един и два случаите на котки, които са преодолели своя страх от прахоскукачки в името на лова на елхи.

   Вариант 7

 Малко виртуално пазаруване

   Направете подарък на котенцето! Не казваме,че котката ви е била като същинско ангелче тази година. Не казваме, че не ви е надъвкала килима, четките за грим, връзките на обувките и кабела на зарядното. Заслужава ли ново легло един тасманински дявол – спорно. Ала това е толкова за вас, колкото и за нея – легло във формата на елха. Или ще спи кротко в него и ще можете да се радвате на плюшената елха… Или опция две – ще го игнорира както всяко скъпо легло, което сте й купили и пак ще можете да се радвате на новата плюшена игра, която са ушили китайците.   

   Вариант 8

 Защитна стена

   Вие сте пълен традиционалист. Нищо до сега не ви харесва. Искате си истинска елха, искате да сложите стъклените играчки, които още баба ви е купила още през социализЪма и не знаете как да ги опазите. За вас е следното решение:

   НЕ можете да сложите котката си в клетка през цялото време. Обаче… можете да сложите елхата в клетка. Направете й недосегаем кафез на горката елхичка. Така като водолазите се пазят от морските акули. Обърнете внимание на дългите котешки нокътчета и разтегливи ръчички – осигурете си по-широка клетка. Да не се окаже, че котката е докопала и изкормила елхичката през дупките на клетката. А вие като долен съучастник сте затворили дървото на тясно. То и да иска не е могло да избяга като е пленено в този тесен затвор.

 Една стабилна и голяма клетка е скъпа инвестиция, но има положителни страни. Приложима е за всякакви домашни любимци – не само котки, но кучета, птици, зайци и др. Да не говорим че по-стабилната, здрава клетка може да надживее едно пластмасово дърво и да се ползва дълги години.

  Вариант 9

 Бъдете вертикално изобретателни

   Може би крайно се притеснявате за здравето на своето коледно дърво. Мацураната е изобретателна, достига всеки ъгъл унищожава всичко със скоростта и опустошението на ураган. Ала и вие не се давате. Решението е – да сложите елхата на тавана. Буквално. Залепяте я за тавана, за някой висок полилей – вие решавате. Задължително е само да е далеч от околните шкафове. Нека котката няма възможност да се метно то близката секция на елхата в стил тарзан, крещейки: “Смърт за коледната украса, долу Дядо Коледа!”

   Вариант 10

 LED коледна елха

   Ако основните щети у вас са по стъклените играчки и скъсаните гирлянди – ваша е следната опция. Отново благодарение на новите техологии – можете да си осигурите коледна елха – лампа. Има много различни стилове, много различни производители и решения за малки и големи. Щом вашата котка не напада настолните ви лампи, би трябвало и тази да е в безопасност.

   Всеки може да има елха, малка или голяма, под която Дядо Коледа да остави подаръци през нощта на 25-ти. НЕ се лишавайте от тази малка радост – начин винаги има. Надеждата умира последна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!