Зов за помощ! Да помогнем на 4-годишната Софи да ходи!

4-годишната София от Варна се нуждае от Вашата помощ. Около 10 месеца след раждането на Софи, родителите ѝ Василена и Николай разбират, че тя има проблем.

“Не седеше, не пълзеше, не се опитваше да се изправя. Научихме тъжната диагноза – детска церебрална парализа, изразяваща се в спазми и схващания на двата й крака. От тогава животът ни се превръща в ежедневна борба, борба София да може да прави най-естественото, да може да върви сама, да тича и да прави бели като всяко дете. И така, вместо безгрижни игри с децата, дните й са изпълнени с ежедневни посещения при рехабилитатори (в България и чужбина) и други терапии целящи нейното подобрение”, споделят родителите.

Въпреки нейните постижения до момента, поради естеството на диагнозата ѝ и нейния естествен растеж, спазъмът в мускулите и скъсяването на сухожилията ѝ се увеличават. Това неминуемо ще доведе до изкривяване на стойката и крайниците, а впоследствие и до редица болезнени ортопедични операции.

„Ние като родители всяка вечер обещаваме безгласно, че ще намерим най-добрия лекар на света за Софи и сега го намерихме! Д-р Парк одобри Софи за съдбоносната операция – Селективна Дорзална Ризотомия (SDR) в детската болница Сейнт Луиз в САЩ . Тя трайно ще намали спазъма в крачетата и ще даде възможност на Софи за по-добър и нормален живот. Това е единствената операция в света, която повлиява на причината, а не само на последствията от състоянието ДЦП“.

Прогнозите на д-р Парк за Софи са изключително добри и той смята, че тя ще подобри всички свои умения и ще ходи самостоятелно! Той е надеждата на родителите да видят детето си да върви само.

Огромно препятствие чудото да се случи е сумата от $70 000. От тях 55 000 са вече събрани.

„Споделяме нашата история с Вас приятели, защото не можем да се справим сами. Разчитаме на вашата доброта и благородство в този труден и съдбоносен за нас момент“, разказват родителите на Софи.

Дарение по банкова сметка:

Име на получател: София Козарева

IBAN: BG88FINV91501317587469

BIC: FINVBGSF

Банка: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

Основание: Дарение за София Козарева

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар