Премиерът Петков ще обяви икономически стимули за ваксинация

От 11 часа днес премиерът Кирил Петков ще направи изявление за новите икономически стимули за ваксинация, които правителството предвижда във връзка с очакваната нова Covid вълна, научи Moreto.net.

В поканите до медиите е посочено, че изявлението на Петков е свързано и с предстоящите празници.

Припомняме, в едно от първите си изявление премиерът отправи апел към бизнеса за въвеждане на зелени сертификати за да се вдигне нивото на ваксинация.

„Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! Моята първа заповед днеска ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни“.

По последни данни 1,89 млн. българи имат завършен ваксинационен курс, което е едва 27% от населението на страната. Това ни нарежда на последно място в ЕС по степен на ваксинация.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар