Обвиняемият за аферата „Хемус“ иска среща с Рашков и Гешев

Футболният съдия Борислав Колев, обвинен за аферата „Хемус“, иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев. Това заяви неговият брат, след като Софийският Апелативен съд отмени домашния арест на Колев и му наложи най-тежката мярка – задържане под стража, съобщава БНТ.

Софийският Апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение на Борислав Колев – задържане под стража. Причината – има опасност той да се укрие или да въздейства върху разследването. Съдът определи аферата „Хемус“ като добре обмислена схема за финансови операции с престъпна цел.

Днес Колев не се яви в съдебната зала заради здравословни проблеми. Миналата седмица той не успя да чуе определенито на съда, тъй като припадна в съдебната зала, а след това беше изнесен на носилка и откаран за лечение в Център за психично здраве.

Заподозреният за източването на милиони за АМ „Хемус“ не е основното лице в схемата

След края на заседанието братът на обвиняемия поиска да изпрати през медиите послание до вътрешния министър и главния прокурор. Колев е заявил, че иска среща, защото разполага с важна информация за разследването.

„Със сигурност брат ми има информация, която е от изключително значение за разследването. Смятам че никой не си мисли, че брат ми е крайният получател на 53 милиона лева. След като става дума за такива суми, дайте си сметка за хората и интересите, които са замесени“, коментира Иво Колев, брат на обвиняемия Борислав Колев.

Напрежение между прокуратурата и МВР: Кой пречи на разследването за изчезналите милиони от АМ „Хемус“

Междувременно от Софийската градска прокуратура отговориха на искането, отправено от обвиняемия, който настоя за провеждането на разпит в присъствието на главния прокурор. От пресцентъра на СГП съобщават, че наблюдаващите прокурори при СГП незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор.

Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

СГП е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар