Дълър влиза в затвора и 3 бона глоба

Ефективна присъда и глоба от 3000 лева за мъж от село Червенци държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщават от държавното обвинение.

37-годишният М.С., предаден на съд от Окръжна прокуратура Варна за това, че без разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, беше признат за виновен. Той ще търпи наказание една година и девет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и ще заплати глоба в размер на 3000 лева.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 664,13 лева. Наркотичните вещества, както и другите веществени доказателства за престъпната дейност на младия мъж, иззети при действията по разследването, ще бъдат унищожени. 

До ефективната присъда за 37-годишния мъж се стигнало, след като било установено, че на 29 октомври 2020 година, в къща в село Червенци, община Вълчи дол, използвана от М.С., били намерени и иззети общо 3476,04 грама марихуана. Наркотичното вещество било разпределено в различни разфасовки в пакети и кашони.

Подсъдимият е известен на органите на реда и е осъждан за други престъпления.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар