Как ГЕРБ създаде Продължаваме промяната?

Много хора изпитват радост, че проекта, който управлява България днес, „Продължаваме промяната“ е проект, който с появата си е наказал досегашните управляващи от партия ГЕРБ. Но това може да бъде новина само за хора, които не се занимават с политика. В новото правителство, прозира много добра приемственост между ГЕРБ и ПП. 

Започваме с Асен Василев

Асен Василев е мозъкът на „Продължаваме промяната“. Асен Василев е комбинаторът, който може да завърти така рулетката, че да спечели винаги. Асен Василев обаче не е дошъл от „Харвард“, както се представя от медиите, за да оправи клетата майка България. Асен Василев не е и нов политик. Той е стар политик – бивш финансов министър по времето на служебното правителство на президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев. А нали се досещате, че за да станеш министър, значи си бил внедрен и подготвян преди това.

Даниел Лорер

Едно от лицата на промяната днес се смята Даниел Лорер. Но той не е нито ново лице, нито промяна за българския политически живот. Даниел Лорер е бил съветник по електронните въпроси в служебното правителство на Росен Плевнелиев, с премиер Марин Райков. Съпругата му Виолета Лорер е била два пъти зам.министър на Асен Василев. Първият път отново при правителството на Росен Плевнелиев. Днес Даниел Лорер е министър на новоизмисленото министерство на иномациите и растежа.

Божидар Божанов

Божидар Божанов

Днес министър и представен за ново лице и промяна от квотата на „Демократична България“, Божанов идва директно от ГЕРБ. Същият беше съветник на Румяна Бъчварова по времето, когато тя беше вицепремиер на ГЕРБ.

Николай Денков

Николай Денков

Ако има човек, който е изградил най-сериозна кариера по времето на ГЕРБ, това е министъра на образованието Николай Денков. Още през 2012 и 2013 година е бил член на работни групи към Министерския съвет, тогава управляван от ГЕРБ и Министерството на образованието. От август 2014 година до април 2016 година е бил зам.министър на образованието на ГЕРБ. Отговарял е за висшето образование и европейските фондове. Тоест за парите в образованието. Днес е представен като ново лице за промяна в образователната система.

В заключение

Виждате ,че „новото“ правителство е много добре конструирано, а кадрите в него, са доста „стари“. За нас те са нови – за ГЕРБ не са.  И са добре филтрирани. И са с ясно изразена рожденна политическа дата – управлението на президента Росен Плевнелиев.

Знаем, че голяма част от Вас смятат Росен Плевнелиев за марионетка. На кого?

12 от днешните министри са завършили и идват от САЩ. Едва ли има нещо случайно в това!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар