Костадинов: Няма да подкрепим този кабинет, виждаме продължение на политиките на ГЕРБ

„Възраждане“ няма да подкрепи кабинет на Кирил Петков. Това стана ясно от изказване на лидера на партията от парламентарната трибуна.

Има фигура в проектокабинета, която отъждествява най-ярко приемствеността на бъдещото правителство със сегашното и предишното на Борисов – министърът на образованието Денков, беше министър на Борисов и заместник на Тодор Танев и на Кунева за кратко. Няма как да подкрепим правителство с политики, които са антиобразователни, добави Костадинов.

„Хубаво е нещо последователността, стига да не е за лоши практика. Когато беше публикувано споразумението, за да видим какво ще е различното. Когато четохме този дълъг пространен документ, забелязахме съвпадение с политики, правени в последните 12 години. Говорим за фундаментални различия и няма как да подкрепим такова правителство, които не съвпадат с нашите виждания“, заяви той.

Той отново разкритикува ограничителните мерки в България.

„Видяхме нещо хубаво в изказването на господин Петков – за българите в чужбина. Но няма министър за българската диаспора в чужбина. Два милиона и половина българи са зад чужбина и поне още толкова са от диаспората от старите ни земи – Русия, Сърбия, Македония, Молдова и т.н. За тях това правителство не е отделила и един министър, но имаме министър на ефективното управление и на иновациите – похвално, но не е достатъчно“, посочи Костадин Костадинов.

Той изложи мотивите и на партията защо няма да подкрепят проектокабинета на „Петков“.

„Няма да подкрепим този кабинет, защото не виждаме правителство, което отговаря на българските национални интереси. Виждаме продължение на предишното политики на ГЕРБ. Бяхме в продължение на години на улиците заради провежданата от тях политика. Кабинетът трябва да бъде излъчен с ясното усещане, че зад него стоят само българските граждани, а не чужди посолства, а не оставаме с впечатлението, че е реден от чужди дипломати в чужди легации“, обърна се Костадинов от парламентарната трибуна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар