Оставиха Димо в ареста, пласирал дрога със Сияна във Варна

Окръжен съд – Варна определи мярка „задържане под стража“ на 41-годишния Димо И., обвиняем за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Наказателното производство е образувано на 19.05.2021г. от сектор БОП- Варна. В хода на разследването, на 10 декември Димо И. е привлечен в качеството на обвиняем, за това че на 09-10 декември тази година, в съучастие като извършител със Сияна А., разпространявали марихуана, амфетаминопроизводни и хероин.

41-годишният мъж има четири влезли в сила присъди, две от които за идентични престъпления, като изтърпяването на последната е приключило през месец ноември.

Според Варненския окръжен съд, към момента са събрани достатъчен обем доказателства, от които би могло да се изведе обосновано предположение за съпричастността на Димо И. към повдигнатото обвинение. Освен първата изискуема предпоставка, съдебният състав прецени, че са налице и останалите две – реална опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. Мнението на съда се подкрепя от факта, че макар и реабилитиран по право, мъжът е многократно осъждан за подобни престъпления, за които се предвижда значително наказание. Поради изложените съображения, Варненският окръжен съд определи спрямо Димо И., най- тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар