Протест в сградата на Енрго Про! Варненски фермер изля вкисналото си мляко

Фермер изля вкисналото си мляко в офиса на енергото във Варна. Това е станало в „Двете кули“ на бул. Владислав Варненчик“ в морския град. 

Човекът се жалва, че сметката му за ток е скочила двойно само за месец от 1500 лв. на над 3000 лв. Оплаква се, че за закъснение на плащане му е бил спрян тока за миг, а после е чакал два дни, за да му го пуснат, след като е платил. В резултат на това са е развалила продукцията му, починали са и животни.

„Радвам се, че познавам този смел фермер и Българин с главно Б! Аз го подкрепям“, пишат потребители под разпространеното в социалните мрежи видео от протеста.

„Който е българин и който го интересува, какво се случва в държавата ще застане зад мен“, заявява още фермерът във видеото.

Вижте: 

Припомняме, че само преди дни служебното правителство заяви, че ще предложи намаление на ставката за електроенергията.

България се нарежда на 91-о място сред 230 държави по показателя цена на електроенергията и нивото у нас е под средното в света. Проучване на Cable.co.uk показва, че средната цена в страната ни в периода юни – ноември е 0,124 долара за киловатчас, като най-ниската цена е 0,069 долара, а най-високата – 0,15 долара. За сравнение, в света средната цена на електроенергията в този период е 0,165 долара за киловатчас.

За изготвянето на класацията са използвани данни за 3883 енергийни тарифи в 230 държави и на тази база се изчислява медианната цена за всяка една страна. От списъка са изключени само няколко държави и територии, сред които Еритрея, Туркменистан, Ватикана и Венецуела, за които анализаторите не са успели да намерят сигурна информация за цената на електроенергията.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

seventeen − 14 =