Ресторантьор кръсти заведението си „Парламента“, в него се влиза без сертификати

По оригинален начин обяви недоволството си от решението на народните представители единствени в страната да могат да ходят без сертификати на обществено място – Народното събрание – ресторантьорът Петър Цонев, известен повече като Пешо Леса.

Той е поставил нова табела на открития преди около месец ресторант към хотела си в Пороище „Петров хан“. Заведението вече се казва „Парламента“, а под името има уточнение, че и внего, както в големия , може да се влиза без маска и сертификат, пише сайтът „Razgrad24-7„.

Петър Цонев обяснява, че смята за неравнопоставеност факта, че с решенията си управляващите пречат на него и на колегите му да си изпълняват служебните задължения, а всъщото време те не спазват си решения.

Цонев се обявява за въвеждане на стриктни мерки срещу COVID-19 включително задължителна ваксинация, както е в доста държави. Самият Цонев е ваксиниран с три дози, ваксинираните са и хората от персонала на хотелския комплекс. Трябва да се доверим на науката – категоричен е Петър Цонев.

„От 45 години съм в ресторантьорския бизнес, но сега е найтрудното време: да ти забранят клиента ти да влезе вътре, да създаваш уют, вкусна храна и той да не може да влезе да ползва тия блага.“ – възмущава се Цонев.

Ресторантът му е с капацитет 60 човека, а в момента на посещението ни има едва трима. Цонев се зарича да махне табелата „Парламента“, когато пандемията свърши. Петър Цонев има още една подобна проява с перифразиране на популярни реплики. Когато преди време премиерът Димитър Попов призова „За Бога, братя, не купувайте“, върху магазина на Петров се прояви надпис „За Бога, братя, купувайте!“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар