Ул. „Роза“ във Варна: Некачествен ремонт или … (снимки)

Две години след ремонта на ул. „Роза“ в „Цветния квартал“ във Варна част от тротоарите са в окаяно състояние, видя репортер на Moreto.net.

Изпочупени плочки, изкривени и потрошени антипаркинг колчета, са честа гледка, а за съжаление, живущите вече са свикнали с това.

Дали обаче причината се крие в некачественото изпълнение или по-скоро е резултат на използване на тротоарите от МПС?На кръстовището на ул. „Роза“ с ул. „Тинтява“ например тротоарът на самия завой е тотално натрошен. И причината е видима – автомобилите преминават през него.Според живущи в района почти ежедневно през него преминават камиони, обслужващи строежи в района. По думите им обаче, вина имат и хората в квартала, защото често паркират в непосредствена близост до кръстовището. По този начин паркиралите автомобили практически не оставят друга възможност на едрограбаритните автомобили освен да преминат през тротоара.

По-нагоре по улица „Роза“, почти на всяка пряка пък масово са изкривени антипаркинг колчетата.

Незнайно защо на почти всички, останали здрави липсват пластмасовите тапи, което пък при всеки дъжд ги пълни с вода, други са превърнати в пепелници.

Тактилните плочки по тротоара в района на Пазарчето на Роза отново са изпотрошени и в окаяно състояние.Припомняме, в началото на януари 2020 г., Moreto.net сигнализира за нередности и изпочупени тротоарни плочки още по време на ремонта, а ден след това бе наредено извършването на проверка, след която дефектите бяха отстранени.

източник: Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

seventeen + 20 =