Дрога и бойни оръжия са открити в автомобил при акция

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици и оръжия. В автомобила им са намерени метамфетамини, марихуана, бойни пистолети, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Криминалистите получили оперативна информация, че в БМВ с шуменска регистрация ще бъдат пренесени наркотици. Около 12,30 часа колата била спряна на изхода на Шумен до Хиподрума.

Зад волана бил 47-годишен мъж от село Изгрев, пътник в автомобила бил 20-годишен жител от същото село.

След претърсване в автомобила бил намерен плик със 120 грама метамфетамин и друг с около 80 грама  марихуана. В дома на 47-годишния мъж в село Изгрев по-късно били намерени два бойни пистолета, а в обитавана от него квартира в Шумен намерили още два подобни пистолета – единият със заличени номера, другият газов, но преправен за стрелба с бойни патрони. Намерили и голям брой 9-милиметрови боеприпаси за пистолетите.

Двамата мъже са криминално проявени.

47-годишният мъж – Елин Г., е осъждан за контрабанда на наркотици и бягство от затвора. През 2016-та той бе заловен случайно при полицейска проверка на пътя. 20-годишният е съден за палеж, извършен миналата година в родното му село. Той е с 2-годишна условна присъда и в момента е в изпитателния й срок.

Мъжете са задържани в ареста, работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен, уточниха от полицията.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че Окръжна прокуратура – Шумен е привлякла към наказателна отговорност 47-годишният Елин Г. за притежание и разпространение на наркотици. Той е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои прокуратурата да внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

От АП казаха още, че Елин Г. е с двойно гражданство и освен за бягство от затвора в Ловеч, е осъждан за международен трафик на хероин от Република Турция. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар