Морска гара се сдоби със своя лаборатория за антигенни тестове

Ресторантьорите във Варна спасяват бизнеса в морската столица, като поставиха лаборатория за антигенни тестове на Морска гара, това съобщи Марин Сотиров за BudnaVarna.com.

„Държавата ни обърна гръб! Гласът ни остава глас в пустиня!  Никой не предприема адекватни мерки, за да може работещите в туристическия и ресторантьорския бранш да оцелеят. Правим всичко възможно да се съобразим с новите мерки. Служителите ни масово се редят на опашки за ваксинация и тестове за антитела, но пунктовете са крайно недостатъчни. Затова решихме да вземем нещата в свои ръце. Поставихме свой пункт  на Морска гара, електрифицирахме го, прекарахме интернет и ангажирахме медицински лица от лицензирана лаборатория във Варна.

Така още тази вечер всеки, който желае, може срещу 10 лева да си направи антигенен тест и да посети заведение, за да разпусне и се забавлява.

Но не само това е целта. Решихме да бъдем полезни като цяло за гражданите, така че всички желаещи ще могат да ползват услугите на пункта в делничните и почивните дни“, обясни за медията ни Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България.

Лабораторията е поставена пред  Varna Fun Port  на Морска гара. Тя ще работи от 18.00 до 02.00 часа в петък и събота и от 16.00 до 24.00 часа от неделя до четвъртък.

При засилен интерес от страна на гражданите, лабораторията ще работи и през деня.

Стана ясно още, че браншът ще продължи да настоява за признаването на тестовете за антитела при издаването на  Зелен  сертификат.

„Нашите служители правят непрестанно антигенни тестове. До момента нямаме положителен такъв за коронавирус. Това означава, че работещите в бранша масово са преболедували вируса и спокойно и напълно безопасно могат да работят  с клиенти“, допълни Марин Сотиров.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар