Другата седмица ще има яснота за издаване на сертификат при наличие на антитела

„Вероятно в средата на следващата седмица ще има повече яснота за издаване на сертификат при наличие на антитела след преболедуване на Covid“. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев по време на инициативата „Властта говори! Открито“ във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Всички усилия на служебното правителство са насочени към това да не се стигне до затваряне, „това е крайна мярка“, добави Янев.

Инфлацията у нас е съизмерима с тази в другите европейски страни, процесът е глобален и не трябва да ни учудва, коментира премиерът и обяви, че към края на годината инфлацията у нас ще е около 4 процента

Държавата има възможност да влияе на цената на тока и някои от възможностите вече са използвани, има и още. И днес ще се водят експертни разговори. По думите му цената на тока за бита, ще е основна тема от тук нататък с хоризонт до първи януари.

За двойното гражданство на Кирил Петков , премиерът Янев е научил когато темата е повдигната публично. Той не коментира решението на Конституционния съд, но каза, че това е произнасяне от името на законите на България.

Колективните актове на министерския съвет не могат да се атакуват след произнасянето на Конституционния съд заради двойното гражданство на Петков, каза Янев. За индивидуалните му актове като министър потвърди, че те могат да бъдат атакувани от заинтересовани

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар