Постоянен арест за рецидивист, ошушкал кола в с. Житница

Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 23-годишния Николай Д. бе уважено от състав на Провадийския районен съд. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за кражба, представляваща опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 21 срещу 22 януари тази година в с.Житница, където живее, обвиняемият забелязал кола със сливенска регистрация, която била оставена незаключена. Николай намерил множество монети, които взел, пистолет за въздух и CD-плеър. Изнесъл чуждите вещи на около 15 метра от мястото, където автомобилът бил паркиран, и се върнал да свали акумулатора.

Шумът от действията му събудил дете, което спяло в стая с изглед към улицата. То съобщило на родителите си. Николай се опитал да избяга, но в ранните часове на 22 януари бил задържан. С постановление на наблюдаващия делото прокурор е арестуван за срок до 72 часа до внасяне на искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ в съда.

23-годишният мъж е осъждан няколко пъти. Изтърпял е ефективна присъда за грабеж. Криминалната му биография започва с грабеж, извършен от него като непълнолетен.

Източник: Топновини

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

sixteen − 6 =