Родителите не искат онлайн обучение, но са против тестове за децата

Родители на ученици продължават масово да отказват децата им да бъдат тествани по щадящ начин за ковид в училище, въпреки че искат те да учат присъствено.

„Против съм, защото няма никаква разяснителна кампания за правенето на тестове. На второ място, медицински лица казват, че тези тестове може да бъдат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Образователният министър каза, че ваксинираните деца няма да бъдат тествани, а лекарите казват, че те могат да пренасят вируса“, заяви пред бТВ Лилия Божкова от Сдружение “Обединени родители”.

„Не сме наясно как ще се провежда самото тестване. Децата ще се самоизследват ли? Къде? Кога? Кой ще го наблюдава процеса? Да не говорим, че децата ще бъдат смутени и тези, които не се справят, може да станат обект на подигравка“, допълни Божкова.

Антонина Кенова от “Инициатива за качествено и иновативно образование” е съгласна децата й да бъдат тествани два пъти седмично, но отбеляза, че има много неясноти: „МЗ и МОН не си взеха поука и една година по-късно отново питат родителите с едно просто изречение: „Искате ли децата Ви да бъдат тествани?“, без да дават подробности“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар