Протест затваря центъра на Варна утре

снимка: Будна Варна

Пореден национален протест на ресторантьорите ще се проведе в страната този четвъртък. От бизнеса продължават да настояват за отмяна на заповедта за зелените сертификати

„Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“, е мотото на протеста.

От бизнеса смятат, че сегашната система за прилагане на зелените сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава.

Протестът ще бъде от 15 часа в четвъртък (28 октомври) в цяла България.

“Вече е в сила заповедта, с която за служителите и клиентите на част от търговските обекти и места с концентрация на хора се влиза само със „зелен сертификат“. Резултатът е, че всички обекти, попаднали под ударите на заповедта са празни. Въпреки че са осигурили персонал, който да отговаря на изискванията, посетители няма. Оборотите са почти нулеви, а фалитът вече открехва вратата за стотиците хиляди работещите в тях”, пишат още от СЗБ.

“Въпреки опитите ни да постигнем разбирателство с властта, като предложихме серия от разумни мерки, които биха дали както здравен, така и икономически резултат, до момента не сме чути. Гледаме брифинги, слушаме общи приказки и виждаме как с действията си служебното правителство обрича на глад огромна част от българите. Безплатни тестове, каквито бяха обещани, макар и на цената от 10 лв., няма. Тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема. В държавната и общинска администрация, в които е една от най-големите концентрации на хора, продължава да няма COVID-19 и за там не се изисква „зелен сертификат“. Гратисен период, за да се настрои бизнесът към новите правила не получихме. Неясно е какво се случва с хората, за които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти”, гласи още съобщението на СЗБ.

Ето и локациите на протестите:

  • София – Орлов мост.
  • Варна – сградата на Община Варна.
  • Пловдив – кръстовището на Чифте баня.
  • Бургас – пред сградата на РЗ.
  • Търговище – сградата на Общината
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар