Времето през февруари във Варна

Прогнозата за времето през февруари 2017 година ще бъде за  по-студено от обичайното.  Февруари 2017 ще бъде  по-студен – с 2-3° под нормалното за този период от годината. След 20-и февруари традусите трайно ще тръгнат нагоре и ще надхвърли пролетните  – 15-18°.

 

Времето по десетдневки за февруари 2017

Какво време да очакваме през първите десет дни на февруари 2017?

В началото на месеца се очакват силни валежи от сняг главно по  високите полета на западна България.Температурите ще се движат от -6 до -10 градуса около 5-6 февруари, валежите ще спират и ще се установи трайна снежна покривка. Скиорите ще се радват на добри писти. Времето ще бъде подходящо за ски.

Какво време да очакваме през вторите десет дни на февруари 2017?

През втората половина на месец февруари 2017 атмосферното налягане над Балканите ще бъде високо.  Силно ще се чувства влиянието на антициклон, който предпазва нахлуването на северните циклони. Тази ситуация ще установи  сравнително по-високи температури.Те ще стигнат до 3-5 градуса над нулата.

Ще се наблюдава голяма динамика на времето  през последните дни на февруари 2017

Тази динамика във времето ще ни подскаже, че идва пролетен месец. Очакваме максимални температури между 7-12 градуса през този период, а към края на месеца и до 15 градуса. Не се изключват и валежи. Но те ще бъдат краткотрайни и голяма снежна покривка, която да се задържи, не очакваме. По-топлото време ще донесе мъгли в котловинните полета на Западна България.

Кога очакваме да е най-студено през февруари 2017?

В началото на месеца очакваме температури до -10-12 градуси, а в котловинните полета на Западна България да паднат до -14 градуси.  Тогава ще се задържи по-дълго и снежната покривка. Валежи от сняг около 2, 4-5 февруари.

Защо има такава динамика във времето през февруари?

 

Промяна във времето  се дължи на средиземноморски циклони, които влияят на времето на Балканите и в частност, в България.   Това е причината за бързото покачване и спадане на температурите през февруари. След 20-и  времето ще се затопли по-осезателно, очаквани максимални температури 15-18 градуса, минимални между -5 и 0 градуса. Идеално време за ски, но не трябва да се забравя и опасността от лавини в този период.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen + 1 =