Закъсняла реакция на РУО и РЗИ доведе до хаос сред родители и учители във Варна

Закъсняла реакция на РУО (Регионално управление на образованието) и РЗИ (Регионална здравна инспекция) доведе до истински хаос сред родители и учители във Варна още в първия ден, в който учениците в морската столица трябваше да преминат на онлайн обучение.

Неподготвени за ситуацията се оказаха не само училища и учители, но и родителите на най-малките ученици. Причината е, че информацията за преминаване към дистанционна форма на обучение бе спусната към училищата едва в следобедните часове на неделния ден.

Не е ясно защо едва вчера следобед РУО информира училищата, след като 14-дневната ковид заболяемост в Община Варна е надвишила границата за преминаване към онлайн обучение от 750 заболели на 100 хил. население още преди няколко дни, вероятно четвъртък или петък.

Припомняме, още в четвъртък стана ясно, че 14-дневната ковид заболяемост в Община Варна предишния ден е надхвърлила 700 на 100 хил. население, а тенденцията ясно показваше, че е въпрос на ден или два да се прехвърли границата от 750.

През вчерашния неделен ден 14-дневната ковид-заболямост в община Варна вече бе достигнала стойности близки до 900, а днес вече гони 1000.

Буквално за часове директори и класни ръководители освен, че трябваше да решат куп въпроси, свързани с дистанционното обучение, но трябваше и максимално бързо да информират родители и ученици за ситуацията.

От своя страна родителите на най-малките деца трябваше някак си да си уредят почивен ден в последния момент, за да могат техните деца да започнат обучение онлайн.

Проверка на Moreto.net показва, че в немалко училища във Варна, дистанционно обучение днес не се провежда и на практика вероятно ще започне през утрешния ден.

източник: Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар