Борисов към Кацаров: Абе лъжец! Измамник!

Бойко Борисов отново отправи упреци към здравния министър и го обвини, че слугува на държавния глава.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с нови остри критики към решението на Стойчо Кацаров за издаване на зелен сертификат и след първа доза от ваксините. На пресконференция в централата на партията той беше категоричен, че служебният кабинет лъже гражданите с цел Румен Радев да спечели изборите на 14 ноември.

„Първа доза поставена, но 14 дни ти си уязвим, те пак ще излъжат хората. Те подлъгват българите, че все едно нищо не става, само и само да минат президентските избори“, коментира Борисов.

Той отново припомни изказвания на Кацаров за това, че вируса не е толкова опасен, че ситуацията е под контрол, че ваксинацията върви и др.

„Абе лъжец! Измамник!“, обърна се задочно Борисов към Кацаров.

Той коментира и начина, по който експертите са принуждавани да подписват становища. И заяви, че това става под натиска на президента Румен Радев:

„Имам информация, че Радев звънял по нощите и ги плашел, за да подпишат тези глупости. С това тръгваш срещу Европа. Това най-добрите специалисти са го направили. ЕК пише отгоре на сертификата. Много от партиите мълчат“, заяви Борисов.

Той отново определи мерките като панически:

„Какво пречеше на Кацаров юни, юли, август да каже на – 15 октомври въвеждаме зелен сертификат. Отворете поне зелените коридори сега. Ами като се изчерпа еднодозовата ваксина какво ще правите? Панически хората тръгнаха да се ваксинират“, каза лидерът на ГЕРБ, пише dunavmost.com.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар