Галъп: България и Унгария са първи по носталгия по комунизма! 88 % от българите искат да живеят в миналото

България е различна страна от ЕС не само по отношение на ваксините, науката и икономическото си състояние, но и в отношението на масата българи към миналото, настоящето и бъдещето.

Осезаемо е усещането, че масата от българското общество гледа назад във времето, но сега се появиха проучвания, които го доказват. 

България с 88% соцносталгици заема второ място по тежнения към комунистическото минало според изследване на opendemocracy, INSCOP и Gallup.

Изненадващо Северна Македония е много по-здраво стъпила в настоящето и гледа към бъдещето – само 44 % от хората искат да живеят с миналото.

Пред нас изненадващо е Унгария, където обаче вероятно възраждането на увлечението по здравата ръка е и логично предвид вечното премиерстване на Орбан.

След нас е най-бедната от бившите съветски еврорепублики Молдова с 83%, зад която идва съседката ни Сърбия с 81%, друга бивша част от Югославия – Босна и Херцеговина със 77% и устремилата се към НАТО Украйна със 75%.

В Русия на Путин процентът от хората, които гледат назад към СССР е 60.

На обратния полюс очаквано най-малко соцносталгия изпитват в Словения, най-богатата в Източна Европа, но процентът 41% не е малък, предаде „19 минути“.

Изненадващо само 44% жалещи по комунизма бележи Македония, с 1 на сто по-малко от комшийска Румъния, а с 47% Полша е четвърта отзад – напред.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар