Мъж спи с 600-те си кучета, за да ги стопли през смразяващо студените зимни вечери,

Деян Гачич е маскиран ангел. Той забелязал всички бездомни кучета в Сърбия и решил да им помогне по всякакъв възможен начин. Преди 10 години майка му основава приюта „Вучяк“, за да осигури безопасно място за всички „нежелани“ кучета в района.

След като тя починала, Гачич поел приюта, за да продължи да спасява възможно най-много кучета. Скоро обаче той установява, че е невъзможно да откаже на нито едно нуждаещо се куче. Това довело до разрастването на приюта му много повече, отколкото очаквал. Може би не разполага с толкова много средства, колкото се е надявал, но продължава да прави всичко възможно, за да спасява животи.

Почти всеки ден Гачич води със себе си куче вкъщи. Понякога той намира кучетата сами на улицата, а друг път хората ги оставят в имота му. Независимо от начина, по който ги намира, той не може да им откаже. Знае, че ако не ги прибере, вероятно ще бъдат евтаназирани.

Кучетата разполагат с голямо външно пространство, където могат да тичат, и с дървена къщичка, в която се крият от лошото време. В момента обаче под грижите на Гачич се намират над 600 кучета, така че тя не е достатъчна, за да побере всички, особено през студените зимни месеци. В Сърбия зимното време може да продължи от ноември до май.

В най-студените зимни нощи Гачич прави всичко възможно, за да стопли кучетата. Вътре в приюта има печка, кояото гори. Въпреки това огънят може да направи само толкова, че кучетата да се стоплят, когато навън е под 15 градуса. Затова Гачич често спи в приюта заедно с кучетата. Той открива, че топлината на тялото е най-добрият начин да се стоплят всички през студените зимни нощи.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!