С евросредства вдигат паметник на Васил Левски в Бяла

Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на централния площад в град Бяла, съобщават от Областния информационен център-Варна.

Изграждането на монолитната конструкция е част от дейностите по европроект. Общата стойност на инвестицията е 138 285 лева. Бенефициент е община Бяла.

Освен изграждане на бюст-паметник на великия българин, по проекта е предвидено облагородяване на зоната около него, както и монтиране на система за изкуствено осветяване на монумента. Ще бъде направена и метална пластика (арка) на главния път при северния вход на Бяла, а районът ще бъде озеленен.

На всяко кръстовище в града ще бъдат монтирани информационни табели с имената на улиците и по-важните туристически места за посещение. Целта е да се улеснят гражданите и гостите на общината по време на придвижването им до определени адреси, културно-исторически обекти и забележителности.

След приключване на процедурите по Закона за обществените поръчки е подписан договор с фирма „ННБ“ ЕООД за изграждане на паметника и металната пластика. Предстои подписване на контракт за изработка и монтаж на информационните табели.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!