Аквапланинг на „Хемус“, варненско БМВ се озова в нива (снимки)

Лек автомобил БМВ с варненски табели излетя от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Шумен и Варна и кацна в нивите, след като шофьорът му попаднал в аквапланинг в локва на магистралата, предаде „Монитор„.

Произшествието е станало във вторник вечер още по светло. Според първата получена информация в района на бензиностанцията на Шел имало преобърнато БМВ извън магистралата. Оказало се, че колата е попаднала в голяма локва на пътното платно, заради аквапланинг шофьорът изгубил контрол над колата, ударил се в мантинела, скъсал я, след това преминал през дърво и се преобърнал в нивите.

При пристигането на полицаи и медицински екип шофьорът е бил контактен и е откаран незабавно в МБАЛ – Шумен. От полицията предупреждават за опасността от аквапланинг в този участък на магистралата и призовават шофьорите да бъдат бдителни. Това място е „дефектно“ от години и позволява събирането на локви и малки езера на самото пътно платно. Участъкът не е коригиран така, че да не събира вода въпреки множеството случаи на аквапланинг, някои от които са завършвали и със смърт.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!