Испанци за Димитър Илиев: Така става, когато имитираш играч за 90 млн. евро, а ти струваш 750 000

Авторитетна испанска медия се подигра с национала Димитър Илиев заради пропуска му от дузпа при днешната загуба от Литва с 1:3. Както вече информирахме читателите си, капитанът на Локомотив Пловдив шутира слабо и бившият вратар на Ботев (Пловдив) Ернестас Шеткус (б.р. записал 11 мача за „канарите“ през сезон 2012/2013) спаси.


Вестник AS прави аналогия с изпълнението на дузпи на звездата на Манчестър Юн Бруно Фернандеш. „Когато се опиташ да имитираш футболист, струващ 90 милиона евро, а ти си оценяван на 750 хиляди евро: ето това е резултатът. Българинът Димитър Илиев искаше да бъде Бруно Фернандеш за един ден и да изпълни дузпата по начин, по който го прави футболистът на Юнайтед“.


Самият Димитър Илиев обяви след края на мача, че съжалява за направения пропуск.
„Със сигурност се чувствам много виновен. Тръгна ни перфектно, но не успях да отбележа и мачът се усложни. Най-вероятно щеше да е коренно различно, но за сметка на това бяхме неузнаваеми. Изравнихме, но не успяхме да покажем играта, която показахме предишните мачове. Неприятна загуба, чувствам се виновен. Освен да кажа, че съжалявам не знам друго. В много лош момент дойде тази пропусната дузпа. Като игра мисля, че показахме голямо отстъпление от предните мачове“, заяви Димитър Илиев.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!