Кирил Петков: Знаете ли, не ние, а другите трябва да се плашат от нас

За четири месеца спряхме огромни средства за хора, с които финансираха собствените си бизнеси, така че очакваме невероятни нападки. Дойдем ли на власт, тези хора вече няма да правят бизнес с държавата по стария начин – нито един лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин и това ще е основната мисия. Това обяви в интервю за БНТ пред Георги Любенов бившият служебен министър на икономиката и съосновател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.


,,Опитват се да ни плашат, но ако се плашех, нямаше да съм тук. Средствата, които са се харчили дотук по непрозрачен начин, ще приключи. Всички политици обещават светло бъдеще, но ние показахме, че можем и да действаме. Хората постоянно ни казват: „Колкото повече ви атакуват, толкова по-сигурни сме, че сте истински!“. Ние искаме да продължим това, което сме започнали, затова и се казваме „Продължаваме промяната“. Резултатите ви гарантирам, че ще бъдат огромни, така че не ние, а другите трябва да се плашат от нас“, подчерта Петков.

Толкова съм обнадежден от хората, с които говорим, защото повечето от тях са много успешни в това, което правят. Сред тях има и известни личности. Но истината е, че Кирил и Асен сами нищо не могат да направят, поради което трябва да се опитаме да действаме заедно. Не сме партия на президента, нито продължение на ДБ, а ние сме една нова, изгряваща партия в центъра, която иска да смени кукловодите в България. Най-важното за нас е в следващия парламент да имаме 121 депутати от съмишленици. Трябва да се обединим в една обща коалиция, в която да прокараме нашите идея – първата стъпка е да спрем кражбите и корупцията, разясни още той и увери, че ще изненадат всички с нещо хубаво.

,,Приемаме единствено дарения от хора с експортен потенциал. За да имаме чиста политика, финансирането на партиите трябва да идва от места, които няма да чакат след това възвращаемост“, отговори Петков на въпрос за финансирането на предизборната им кампания.

По темата с досиетата „Пандора“ бившият икономически министър заяви, че лично той няма офшорка, докато Асен Василев има такава, която обаче е регистрирана по надлежния ред в България.


Асен Василев си плаща данъците, всичко е наяве и обявено в КПКОНПИ. Всъщност най-бързият начин да се махне корупцията е да се махнат тайните. Затова искаме КПКОНПИ да има съвсем друга визия – директна връзка с МВР и Прокуратурата, каза още Кирил Петков.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар