Хандбалният Спартак взе трета победа

Хандбалистите на Спартак взеха трета поредна победа в държавното първенство за мъже. Варненци спечелиха срещу Левски от град Левски с 34:28 (14:15) срещата си от четвъртия кръг в залата на село Българене.

„До почивката играта вървеше гол за гол, тъй като те играха здраво и с огромно желание. Може би ни се отрази и липсата на игрови ритъм, тъй като почивахме миналата седмица. Доволен съм от играта ни през второто полувреме, когато установихме пълен контрол върху мача и в един момент дори водехме и с 9 гола. Искам да отлича специално нашия юноша Велизар Филипов, който направи дебют. Той е роден през 2004 година и като за първи мач се справи великолепно, отбеляза и три гола“, каза за „Петел“ наставникът на спартаклии Веселин Станков.

„Бяхме без Владимир Няголов и Димитър Стоянов, но се надявам за другия ни двубой, който е след две седмици, да са на линия. Задължително ще търся съперник за контрола в следващите дни, тъй като не искам да губим ритъм. Прави впечатление, че Шумен, Ловеч и Пирин Гоце (Делчев) бяха доста активни на трансферния пазар, но аз съм доволен от отбора, с който разполагам и мисля, че ще имаме шанс срещу всеки, ако играем както можем“, допълни Станков.

Голмайстори за Спартак: Йордан Попов – 9, Здравко Славов – 8, Мартин Тодоров – 5, Любомир Пенков, Велизар Филипов и Живко Димов – 3, Милен Жеков – 2, Евгени Панталеев – 1.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!