Поскъпва и тоалетната хартия

Отново щурм в магазините за тоалетна хартия! Този път причината е друга. Първо, пандемията на коронавирус, по време на която доста европейци започнаха масово да купуват тоалетна хартия, страхувайки се от недостиг, а сега и това. През зимата една от най-търсените стоки ще поскъпне значително първо в Германия. 

Шведската група Essity, която притежава марките Zewa и Tempo, иска да определи надбавка от най-малко пет процента в преговорите за цените с търговците на дребно. Това съобщава Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, цитиран от bild.de, предаде GlasNews.bg. Най-вероятно купувачите ще трябва да платят тази надбавка.

Изпълнителният директор на Essity Магнус Грот оправда планираната надбавка с повишаване на разходите за енергия и товари, както и със значително увеличаване на търсенето на отпадъчна хартия и целулоза. Essity вече повиши цените с 5% през пролетта, но това не оказа силно влияние върху цените на дребно.

Припомняме, че миналата година, по време на първата вълна от пандемията на коронавирус, германците масово купуваха тоалетна хартия, страхувайки се от трудности с доставката. Тогава ситуацията се нормализира. Сега Германия очаква нов срив. Възможно е, след като са научили за покачването на цените, германците отново да се втурват към магазините за тоалетна хартия и да изкупуват всичко по пътя си. 

Ще ни застигне ли и нас ТОХ кризата предстои съвсем скоро да разберем.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!