Роми създадоха хаос по бул. „Цар Освободител“ и застрашиха животи

 

За фрапиращ случай на агресия и безотговорност, проявена от група роми, пътуващи в потрошен и опасен автомобил по бул. „Цар Освободител“ разказа очевидец за Varna24.bg.

„Около 17.30 часа снощи чаках автобуса на спирката на „Червения площад“ по булевард „Цар Освободител“ в посока кварталите. Стар раздрънкан „Опел“ с добричка регистрация и с пукната предна лява гума закъса в средата на булеварда.
Колите започнаха да свирят, защото в този час трафикът е изключително интензивен. Вместо да се опита да измести счупеното си возило встрани, шофьорът му скочи от колата, с риск да бъде пометен от движещите се автомобили, и започна да ръкомаха на един от шофьорите да слезе да се бият на пътя. След него скочиха още двама.
Добре че, човекът, към който бяха отправени заканите не се върза на поканата за саморазправа и си продължи пътя. В колата се возеше млада жена с малко дете. Като видяха, че няма с кого да се сбият, ромите се качиха отново в колата и след известно време успяха да я запалят и потеглят.
На следващото кръстовище застигнахме автомобила с маршрутката, в която пътувах. Цялата кола димеше страшно и от нея се носеше непоносима миризма на газ. Изплаших се, че може би има газова бутилка, която може да се възпламени и да убие не само пътниците в счупената кола, но и хора от съседните автомобили.
Мислех да се обадя на тел. 112, за да сигнализирам, че има опасен участник в движението, но колата зави в посока стадион „Спартак“ и се отдалечи. Реших, че може да изчезнат преди полицията да дойде и сигналът ми само ще разходи униформените, тъй като нямах представа кой път ще хванат. Убедих се, че има напълно малоумни хора, които не ценят нито своя, нито чуждия живот“, завърши разказа си варненецът.

Справка на Varna24.bg с полицията установи, че около 18 часа е възникнало ПТП между димящ „Опел“ и друг автомобил на кръстовището на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Драгоман“. Не беше потвърдено обаче, че става въпрос за същият автомобил, тъй като според данните от полицията катастрофиралият „Опел“ бил с варненска регистрация.
От полицията призоваха гражданите да сигнализират, в случай че станат свидетели на опасен участник в движението.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

6 − two =