Филип Станев: И Маджо, и Роберто Баджо са зад нас

„Има такъв народ“ (ИТН) отново изключва възможността за преговори с ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от думите на Филип Станев пред Nova News. Той обаче не даде категоричен отговор дали ИТН затваря вратата за разговори с новата формация на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.


„Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите, за да видим математиката и кой-къде се разполага“, коментира Станев.


Той каза, че като на всички български граждани и той намира Кирил Петков и Асен Василев „симпатични като външност“. Бившият служебен министър на икономиката и на него му прилича на Джон Траволта.


Филип Станев обаче заяви, че трябва да се види как точно ще работи ПП.

„Те са нов политически субект, новата вълна в българска политика, част от което е и ИТН“, посочи той.

Бившият депутат обаче беше категоричен, че ИТН свои твърдо зад кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. 

Филип Станев категорично не прие тезата, че ИТН не умее да преговаря. Върна лентата назад, за да припомни, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е излязъл с декларация от парламентарната трибуна и е изненадал със съмненията си за ИТН и водените преговори.


„46-ият парламент се разтури не заради ИТН. БСП подходиха разумно. Сега трябва да има смирение, като не разбираме примирение и свеждане на глави, а една диалогичност“, смята Станев.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар