ГЕРБ-Варна: За парите от ЕС трябва работа, а не думи, затова БСП не може да ги управлява

За три години от настоящия седемгодишен програмен период изплатените средства от Европейските фондове, по официални данни на Министерство на финансите, са малко над 7%. „Спуканият балон” в усвояването на евросредства, за който говори г-жа Корнелия Нинова, е плод на лъжи.


ГЕРБ оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира незабавно, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма – или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес да си виновен за нещо, което утре друг ще сбърка!


Правителството, оглавявано от министър-председателя Бойко Борисов, се ползва с доверието на Европа, защото работи здраво и честно за постигането на реални резултати.
През 2014 г. европарите за България бяха спрени. Повече от година, след като ГЕРБ не беше в управлението! Само месец след като беше съставен, новият кабинет на премиера Бойко Борисов демонстрира компетентност и воля да поправи грешките на БСП и плащанията бяха възстановени.


В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 г. – над 2,5%. Само за последните месеци са достигнати 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.


Вече са сключени договори за 36% от бюджета за България, т.е. над 1/3 от средствата, заложени до края на 2020 г. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет.
С други думи, служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите два месеца, в Европа пак ще има кой да гони България по резултат.


БСП добре знае, че оперативна програма „Околна среда” е важна за общините. С лъжата, че програмата е застрашена от спиране, г-жа Корнелия Нинова отсега плаши хората с резултатите от невежеството на собствената си партия.
Европа обаче не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да съществува опасност Европа да ни спре парите – или ни ги спира, или не, а когато ги спира, го прави веднага.
За парите от ЕС трябва работа, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

eighteen − 11 =