Участници между 7 и 77 години извървяха средно по 14 000 крачки в пешеходния тур край Девня

Хора на възраст между 7 и 77 години се включиха в организирания за инициативата „Нестле за Живей Активно“ пешеходен преход край Девня на 25 септември. Това съобщиха за „ВАРНА новини“ от пресцентъра на Община Девня. В ролята на водач влезе лично кметът на общината Свилен Шитов. Включиха се и зам.-кметът Донка Йорданова, секретарят на Общината Елка Драгулева, главният архитект Симеон Георгиев, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, служители от общинската администрация и граждани.

Съчетанието от хубаво време, красиви гледки и възможност за почивка сред природата, превърна събитието в чудесен начин за прекарване на свободното време край града. А равносметката от пешеходния тур е следната: всеки участник е изминал средно по около 14 000 крачки , извървяното разстояние е над 9 километра. Преди потеглянето за всички бяха осигурени пресни ябълки, минерална вода и тениски с логото „Живей Активно“.

В рамките на съботния ден, пешеходната обиколка започна от Ак чешма, продължи през гористи територии до „Ловката“, премина през живописната местност „Глиган чешма“, където съвсем наскоро се състоя и кръг от националния шампионат по автокрос, за да приключи до бетонния кръст. Там участниците се насладиха на панорамна гледка към цяла Девня. Маршрутът на прехода бе сравнително лек, а теренът предимно равнинен. На финалните метри, преди достигане до последната дестинация, участниците можеха да прочетат народни пословици и мотивиращи мисли за здравето и природосъобразния живот. Обиколката приключи с почерпка и много снимки за спомен.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!