Официално! Румен Радев канидат за президент

Държавният глава на България вече официално се кандидатира за втори мандат.

Инициативен комитет официално издигна тази вечер Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември.

Членовете на комитета се събраха в Зала 6 на НДК. Сред тях има общественици от целия политически спектър.

В него се включват и представители на новата политическа сила „Продължаваме промяната“.  

В Инициативния комитет е и евродепутатът Иво Христов, според когото „за пет години президентът се показа като човек с характер, като човек с усет за държавен интерес, има чувство за дълг“. „Той беше гласът на истината в период, когато българското общество беше превзето от лъжата“, заяви Христов.

По думите му от Европа „едва ли някой ще пречи на президента, който е много добре легитимиран“, а и „вятърът в самата Европа се обръща след победата на социалдемократите в Германия“. основни вътрешнополитически противници на Радев, според него, са „доскорошните управляващи от ГЕРБ в комплект с ДПС, което има една риторика в Европа и друго поведения на националния терен“.

„За мен в България в момента думата „държавник“ я изпълва със смисъл Румен Радев и няма как, ако мога да бъда полезен, да не застана зад неговата кандидатура“, сподели актьорът Веселин Плачков.

„Ние преди доста време заявихме, че „Има такъв народ“ ще подкрепи президента Румен Радев и това е съвсем логично – един достоен българин, един авторитетен мъж и един сериозен политик, който се е доказал през годините, уважаван и на международната сцена, и в България, изключително отговорен като човек, а пък аз лично имам голяма симпатия към това, което представлява той като боен пилот и генерал. Истински достоен българин и мъж“, заяви Филип Станев.

„Изправи се БГ!“ беше първата политическа формация, която подкрепи Румен Радев, когато обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. Аз имам голямата част да бъда в този комитет като представител на „Изправи се БГ!“ и не съм тук само по задължение, но и по собствено желание, защото смятам, че Румен Радев е най-добрия президент, който сме имали досега. Наистина тези трудни времена показаха неговия характер, лидерските му възможности и способността му да се бори с корупцията, затова сме твърдо зад него“, каза Никола Вапцаров, пише Novini.bg.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!