Над 100 човека бягаха благотворително в помощ на 4-годишната Рали

Благотворително бягане в помощ на 4-годишната Рали от Варна се проведе днес на входа на Морската градина.

Повече от 100 човека застанаха на старт-финалната арка, обединени в благородната кауза. В благотворителното бягане се включиха хора от всякакви възрасти, активни спортисти и гости на града, каза за „Радио Варна” един от организаторите Красимира Маркович от платформата за спортни събития iRun.

Организаторите бяха предвидили и пешеходно преминаване на 5-километровото трасе, както и с велосипеди и тротинетки.

„Целта е всеки да даде своя принос в помощ на Рали“, каза още Маркович.

Щастлив от огромния интерес към кампанията беше и бащата на момиченцето Николай.“Наистина не очаквах чак толкова голям интерес. Благодаря на всички, които ни подкрепят“, сподели Николай и допълни, че през октомври предстоят още няколко благотворителни иницаитиви.

Припомняме, че щабът на Военноморските сили във Варна също подкрепи 4-годишната Рали, след като вчера сградата беше осветена в зелено по повод Седмицата на мотохондриалните заболявания.

Детето страда от рядко и все още нелечимо генетично заболяване, известно като Синдром на Лий. Въпреки трудностите и мрачните прогнози, родителите на момиченцето – Николай и Изабел, не се отказват да се борят. Екипът на д-р Стивън Грей от САЩ разработва генна терапия, която ще даде шанс на Рали и други деца, страдащи от заболяването, да се излекуват. За целта обаче са необходими 600 хиляди долара. Сумата се събира от 15 семейства от цял свят, чиито деца имат същата мутация на болестта като на Рали.

„До момента са събрани около 50 хиляди долараОт българска страна са 15 хиляди„, каза бащата на момиченцето Николай.

Всеки, който желае да помогне на 4-годишната Рали, но няма възможност да се включи в кампаниите, може по всяко време да дари средства онлайн на  https://give.rarevillage.org/campaign/cure-atp6/c322315 или по банков път на дарителска сметка: BG57STSA93000025733552, титуляр Ралица Николаева Николаева.

Информация за кампанията има и на сайта http://friendsofrali.eu/

източник: БНР

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!